03/02/2012

Konkurs književnog kluba „Dr. Vladeta Vuković“

Književni klub „Dr. Vladeta Vuković“ u Vrnjačkoj Banji (ul. Kraljevačka 2, 36210 Vrnjačka Banja) objavljuje književni konkurs koji traje od 15. 1. – 15. 03. 2012. god. Tema je slobodna i nema ograničenog broja stihova.

 

 

Šalju se do tri pesme u tri primerka pod šifrom. Po završetku konkursa štampat će se zbornik od odabranih radova a o eventualnim nagradama naknadno će se odlučivati.

 

Časopis Libertas poziva na saradnju

Naredni broj časopisa Libartes će biti temat posvećen ŽENAMA. Dakle, žensko stvaralaštvo, ali i položaj žene u delima koja nisu iz tradicije ženskog pisma, kičice, objektiva…

 

 

Rok za slanje radova (eseja, proznih i poetskih radova, kao i onih iz oblasti vizuelnih umetnosti) je 15. 2. 2012. Radove slati na redakcija@libartes.com

 

Produžen konkurs za najbolju satiričnu priču

ČELAREVO – Književni konkurs KUD "Petar Kočić" u Čelarevu "Kočićevim satiričnim perom" za najbolju satiričnu priču i satiričnu pesmu produžen je do 15. februara, saopštilo je ovo društvo.

Konkurs je raspisan od 15.oktobra do 15. januara ali zbog nedovoljnog odziva neobjavljeni radovi pod šifrom mogu se slati do polovine februara na adresu KUD "Petar Kočić" Čelarevo, Maršala Tita br.52 sa naznakom: za književni konkurs "Kočićevim satiričnim perom".

Rezultati konkursa i dodela nagrada kao i predstavljanje najboljih učesnika konkursa biće na tradicionalnoj međunarodnoj-kulturnoj manifestaciji  13. Kočićevi dani koja će se održati 24. februara u Čelarevu.   

Najbolja satirična priča i najbolja satirična pesma biće novčano nagrađeni. Prvonagrađeni radovi , kao i drugoplasirani i trećeplasirani radovi biće objavljeni u književnom časopisu "Sunčanik“.

 

Konkurs: Zeleno, volim te zeleno

Književni konkurs za najljepšu pjesmu "Zeleno, volim te zeleno" posvećen je prirodi i očuvanju prirode. Na konkurs se trebaju poslati 3(tri) pjesme, potpisane imenom i prezimenom.

 

 

 

Poželjno je navesti osnovne podatke o autoru i kontakt adresu (tel.). Početkom aprila bi će objavljen zbornik najljepših pjesama prispjelih na konkurs.
Radove slati na adresu :
GOLD Performance
18000 Niš
Ul. Sremska 13a, lok: 11
Konkurs je otvoren od 1.1.2012. do 29.2.2012. god.
Svrha ovog projekta jeste da se podigne svijest o značaju i ljepoti prirode koju moramo čuvati i sačuvati za buduća pokoljenja.
 

Konkurs za četvrti “Janoš Šiveri”

Konkurs za Cetvrti medjunarodni festival poezije i kratke price “Janos Siveri”, radove slati do10.februara 2012.godine
a kategorije su: osnovci poezija, osnovci kratka prica, srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica, u kategoriji do 3o godina poezija, u kategoriji do 3o godina kratka prica. Radove slati do 10. februara 2012. godine na email: stojan.simic.krpica@gmail.com

 

Da bi se negovalo knjizevno stvaralastvo dece i omladine i da bi se sacuvala uspomena na jednog od najvecih madjaskih  pesnika u Vojvodini i Srbiji i u bivsoj Jugoslaviji i  Janosa Siverija,

prema ideji i inicijativi i Stojana Simica Krpice,uz podrsku mr Jovana Mihajila i mr Nere Legac, u organizaciji Scene svih kreativnih, Cetvrti i  međunarodni festival za decu, srednjoškolsku,studentsku i omladinu do 30 godina

‘Janosa Siveri’

objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče i pozivaju se sva zainteresovana deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina da svoje radove šalju na email adresu

stojan.simic.krpica@gmail.com (koji imaju email adresu)

odnosno postom (obicnom,NEMOJTE SLATI POSEBNOM POSTOM)

Cetvrti i međunarodni festival poezije i kratke price “Janos Siver”

(za konkurs) Stojan Simic Krpica Marka Miljanova 18/39 Novi Sad Republika Srbija

AKO IMAS E-MAIL adresu,nepotrebno je da saljes obicnom postom,ako je nemas lako je otvoriti email adresu.

Pravo ucešća imaju sva deca,srednjoškolska,studentska i omladina do 30 godina iz zemlje i sveta.

Radove ( tri pesme,odnosno tri price ) slati do10. februara 2012.godine .u tri primerka(koji salju postom),(a u jedan primerak koji salju emailom) punim imenom i prezimenom učenika telefonom,emailom…Za studentsku i omladinu do 30 godina ime i prezime,adresa,telefon ili email.I kratku biografiju.

POTREBNO JE DA UCESNICI KONKURSA NAPISU U KOJOJ KATEGORIJI KONKURISU, a kategorije su,osnovci poezija,osnovci kratka prica,srednjoskolci poezija,srednjoskolci kratka prica,u kategoriji do 3o godina poezija,u kategoriji do 3o godina kratka prica.Radove slati do

10. februara 2012.godine

Dodela NAGRADA bice tokom februara 2012.godine u Novom Sadu uz odgovarajuci program s nastupom prisutnih pesnikinja i pesnika.

 

 

Komentariši